Selecteer een pagina

Visuele communicatie, een must!

Novaleads visuele communicatie blog
Meer informatie ontvangen

Visuele communicatie

Cliché, maar daar beginnen we wel mee. ‘Het oog wil ook wat.’ Vaak wordt er aan alles voldaan als het op communicatie aankomt, maar visueel gezien wordt er wel eens wat vergeten

Hoe belangrijk is visuele communicatie nou eigenlijk? Psycholoog Albert Mehrabian heeft aangetoond dat 93% van de communicatie non-verbaal is (dit kan per situatie verschillen natuurlijk). Daarnaast is gebleken dat de mens 80% onthoudt van hetgeen dat hij gezien heeft.

Bovendien is gebleken dat de mens maar 10% onthoud van een gesproken boodschap na drie dagen. Daarentegen zorgt een combinatie van beeld en geluid ervoor dat er 65% onthouden wordt na 3 dagen. Hiermee blijkt maar weer hoe belangrijk visuele communicatie is.

Ook hebben wij mensen een gemiddelde aandachtsspanne van 8 seconde, verwerken wij visuele aanwijzingen in ¼ seconde en wordt visuele content 60.000 keer sneller verwerkt naar de hersenen ten opzichte van tekstuele content.

Tegenwoordig is het dus van belang om als bedrijf zijnde ook visueel gezien aanwezig te zijn. Door de jaren heen zijn de hersenen vele malen sneller ontwikkeld en wordt het verband tussen plaatjes en objecten eenvoudiger. Neem als voorbeeld een bedrijf als IKEA, zij maken gebruik van visuele uitleg, in plaats van ellenlange teksten.

Het zou natuurlijk niet kloppen als we deze blog alleen maar plaatsen met tekst. Op de afbeelding zie je een voorbeeld van airtex/fotobehang van hoge kwaliteit waarmee wij muren tot leven laten komen. Wil jij dit ook? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Benieuwd hoe wij de visuele communicatie voor  ondernemingen volledig uit handen nemen? Neem via onderstaand formulier contact met ons op.

Previous

Next

1 Reactie

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

M

Kom in contact met Novaleads

Vul het onderstaande formulier in en klik op verzenden. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op om je wensen te bespreken en jou verder te helpen.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.