Selecteer een pagina

Hoe stel ik mijn mail in op Outlook 2020?

Novaleads online marketing blog
Contact
Stap 1 Indien u de e-mailinstellingen niet meer kunt wijzigen bij de Accountinstellingen, dan krijg je een foutmelding als je je instellingen wil opslaan onder accountinstellingen.

Stap 2 Om er nu voor te zorgen dat je de instellingen, net als voorheen kunt wijzigen, gaat je als volgt te werk. Allereerst verlaat bovenstaand venster weer door op het kruisje te klikken. Nu ga je naar ‘Bestand’ en vervolgens naar ‘Accountinstellingen’. In het pulldownmenu klik op ‘Profielen beheren’.

Stap 3 U komt nu op het venster Gebruikersaccountbeheer. Om een wijziging aan uw e-mailaccount te kunnen doorvoeren klikt u nu op ‘Ja‘.

Stap 4 U krijgt nu het volgende scherm te zien. Hier kiest u voor ‘E-mailaccounts’.

Stap 5 Vervolgens krijgt u het overzichtsvenster te zien met de aangemaakte e-mailadressen. Dubbelklik op e-mailadres waarvan u de instellingen wilt controleren of wilt wijzigen. Dan verschijnt onderstaand venster. Dit venster is dezelfde als die in de vorige versies onder het kopje Accountinstellingen stond. Op het moment dat u het e-mailadres echter heeft aangemaakt, heeft uw computer echter een paar instellingen standaard neergezet. Deze dient u te wijzigen in dat geval.

  •  Server voor inkomende e-mail: mail.je-domein-naam.nl
  •  Server voor uitgaande e-mail: mail.je-domein-naam.nl
  •  Gebruikersnaam: het e-mailadres

Vervolgens klikt u op de knop ‘Meer instellingen’.

Stap 6 Nu gaat u naar het tabje ‘Server voor uitgaande e-mail’. Zorg ervoor dat het vinkje aan staat bij ‘Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist’. De radio button dient aan te staan bij ‘Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail’. Nu gaat u tot slot naar het tabje ‘Geavanceerd’.

Stap 7 In het venster ‘Geavanceerd‘ controleert u nu de poortnummers. De inkomende e-mail (IMAP) poort dient te staan op 993. De uitgaande e-mail (SMTP) poort dient te staan op 465. Zowel bij inkomende als bij uitgaande e-mail dient de optie ‘Gebruik het volgende type versleutelde verbinding’ te staan op ‘SSL/TLS’. Als de instellingen goed staan klikt u op ‘OK’.

M

Kom in contact met Novaleads

Vul het onderstaande formulier in en klik op verzenden. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op om je wensen te bespreken en jou verder te helpen.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.