Email instellen op Android

Contact

E-mail instellen Android

Op deze pagina leggen wij uit hoe je jouw Android apparaat instelt om je e-mail op te halen.

Wanneer je voor het eerst de mailapplicatie opent, zul je automatisch in de wizard voor het instellen van je e-mail komen. Heb je al eerder een e-mailaccount toegevoegd? Voeg dan een nieuw account toe via je instellingen.

Accountgegevens
Let op:Het is mogelijk dat je eerst gevraagd wordt naar je mailprovider. Kies dan voor ‘overig (POP3/IMAP)’.

– Vul bij ‘E-mailadres:’ je volledige e-mailadres in.
– Vul bij ‘Wachtwoord:’ het bijhorende wachtwoord in.
– Klik op ‘Volgende’.

Je apparaat zal nu proberen de accountgegevens op te halen. Je dient deze echter handmatig in te voeren.

Inkomende mailserver
Kies voor het ‘IMAP’-protocol.
Vul bij ‘Gebruikersnaam:’ je volledige e-mailadres in.
De (inkomende) IMAP-server is ‘mail.hosting-website.nl’
Vink ‘SSL gebruiken’ aan als beveiligingstype.
Klik op ‘Volgende’.

Uitgaande mailserver
De (uitgaande) SMTP-server is ook ‘mail.hosting-website.nl’
Vul bij ‘Poort’ in: ‘587’.
Vink ‘STARTTLS ‘ aan als beveilingstype.
Vink ‘SMTP verificatie’ aan of kies voor ‘Inloggen verplicht’.

M

Kom in contact met Novaleads

Vul het onderstaande formulier in en klik op verzenden. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op om je wensen te bespreken en jou verder te helpen.